Blog

21.yüzyılın başlarını yaşadığımız şu dönemde, özellikle 2020 yılı itibarıyla, tüm dünyayı etkisi altına almış olan Covid-19 virüs salgını sebebiyle herkesin, gerçek anlamda hemen hemen her şeyi online yapmak zorunda kaldığı şu dijital dünyanın en büyük sorunu diyebileceğimiz bir cümlesi. “Şifremi Unuttum”. Çoğu zaman büyük sıkıntılar yaratan, gereğinden fazla uğraştıran bir sorun.

Tüm şifrelerimizi aklımızda tutmamız neredeyse imkansız gibi bir şey. Düşünsenize, ilk akla gelen; bilgisayar ve telefon şifreleri. E-mailler, abonelikler, üyelikler ve daha sayamadığımız muhtelif kurum ve kuruluşların online girişi için gerekli şifreleri. Peki unutunca ne oluyor. Öylece kalıyor mu? Başka bir üyelik mi açıyoruz? Tabi ki hayır. Yapmanız gereken “Şifremi Unuttum” tuşuna basarak yeni bir şifre oluşturmak. İşte bu yazımızda işkibris.com üye girişi için gerekli şifrenizi unutmanız durumunda yapmanız gerekenleri kısaca anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle siteye üye girişi yapmaya çalışıyorsunuz ve bunun için ana sayfanın sağ en üst köşesinde bulunan “Giriş/Kayıt ol” tuşuna basarak,(bkz. Görsel - 1)

gorsel1.jpg

Görsel - 1: Ana sayfadaki Giriş/Kayıt ol tuşu.

geçerli e-mailinizi ve şifrenizi giriyorsunuz, ama bir uyarı mesajıyla karşılaşıyorsunuz. “Bu kriterler bizim kayıtlarımızla uyuşmuyor” (bkz. Görsel - 2).

gorsel2.jpg

Görsel - 2: Hatalı girilen e-mail veya şifre uyarı mesajı.

Bunun sebebi e-mail veya şifrenizi yanlış giriyor olmanızdır. E-mailiniz görünüyor, yanlış girip girmediğinizi rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Fakat aynı durum şifreniz için geçerli değil malesef. Bunun için bazı internet tarayıcılarının sağladığı bir kolaylık olan, “Şifreyi Göster” özelliğiyle kontrol edebilir veya silip tekrardan yazabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için şifre bölümünde en sağ tarafta bulunan göz işaretine basarak şifrenizi görünür hale getirerek kontrol edebilirsiniz (bkz. Görsel - 3).

gorsel3.jpg

Görsel - 3: Şifreyi görünür hale getirme.

E-mail ve şifreniz doğru, ama hala giriş yapamıyorsanız, yapmanız gereken “Şifremi Unuttum” tuşuna basmak (bkz. Görsel - 4).

gorsel4.jpg

Görsel - 4: Şifremi Unuttum tuşu.

Şifrenizi sıfırlayabilmek için e-mailinizi girerek, size bir şifre sıfırlama linki gönderilmesini talep etmeniz gerekiyor. Bu şekilde e-mailinize bir şifre sıfırlama linki gönderilecektir. Şimdi yapmanız gereken e-maillerinizi kontrol etmek ve gelen şifre sıfırlama maili ’deki “Şifreyi yeniden oluştur” tuşuna basmak (bkz. Görsel - 5).

gorsel5.jpg

Görsel - 5: Şifre sıfırlama e-mailindeki “Şifreyi Yeniden Oluştur” tuşu.

Web sitesi sizi yeni bir şifre oluşturma ekranına taşıyacaktır. Açılan yeniden şifre oluşturma ekranında yeni oluşturmak istediğiniz şifrenizi 2 kere ayni olacak şekilde girmeniz gerekiyor. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken bir husus da, klavyenizdeki Capslock tuşunun, hani şu basılı kaldığı zaman hep büyük harf yazadığımız tuş. İşte o tuşun basılı olmadığına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde büyük veya küçük harflerden oluşturmaya çalıştığınız şifrenizi doğru bir şekilde girmiş olursunuz. Yeni oluşturmak istediğiniz şifreleri girdikten sonra “Değişiklikleri Kaydet” tuşuna basınız (bkz. Görsel - 6).

gorsel6.jpg

Görsel - 6: Yeni şifre oluşturma ekranı.

Unuttuğunuz İş Kıbrıs şifrenizi tekrardan oluşturmak işte bu kadar kolay. Artık tek yapmanız gereken yeniden giriş yapabilmek için ana sayfadaki Giriş/Kayıt ol tuşuna basarak emailiniz ve yeni oluşturmuş olduğunuz şifrenizi girmek.

iskibris.com’a tekrardan hoşgeldiniz. Bir başka bilgilendirici yazımızda yeniden görüşünceye kadar, iyi günler dilerim.


Yazan: